Nedan följer en kort illustrerad guide om hur du kan använda gratistjänsten www.wetransfer.com för att skicka in bilder till oss.

Börja med att gå till www.wetransfer.com
Tryck på den blå knappen “Jag godkänner”.

Du kan nu fylla i dina uppgifter. Uppgifter du behöver uppge är:
* mottagare, vilket skall vara mail@allfoto.se
* avsändare, vilket skall vara din epost-adress
* gärna ett meddelande, t.ex. vilken storlek du önskar på papperskopiorna och vad du som skickar filerna heter.

Klicka därefter på knappen: “Lägg till dina bilder”.
Du har nu möjlighet att välja de bildfiler du önskar skicka till oss. Du kan markera flera bilder i taget. Om du vill markera samtliga bilder i en mapp, så trycker du Ctrl + A på PC, och Cmd + A på Mac. Tänk på att om du har bilder i flera olika mappar, så får du ladda upp från en mapp i taget.

Efter det att du har valt dina bilder, syns filnamnen på dessa i fältet till höger. Det kan se ut som nedan.
(Om du råkat få med en fil du ej önskar skicka, så kan du placera muspekaren ovanför namnet på denna, så dyker ett kryss (x) upp. Trycker du på det krysset så tas den specifika bilden bort.)
Du kan nu trycka på den blåa knappen där det står “Överför”.

För att undvika spam/skräppost har WeTransfer en inbyggd funktion där du behöver verifiera att du vill skicka filerna. Ett epost med verifieringskod skickas nu till din adress som du uppgav tidigare. Navigera till din inkorg i en ny flik, och öppna mailet från WeTransfer för att se koden.

Nedan är ett exempel på hur mailet från WeTransfer kan se ut. I vårt fall var koden 749911. Kopiera koden, och återgå till den sparade fliken med WeTransfer.

Uppge koden du precis mottog, tryck sedan på “Verifiera”. Filerna laddas nu upp, och när det är färdigt kommer du mötas av en vy likt nedan, där det klargörs att din uppladdning har lyckats, samt vilka filer du valt att skicka.
Vi kommer nu mottaga era filer.